דירה ברמת השרון

תכנון ועיצוב פנים

הדירה שלנו, משפחה עם שלושה ילדים ברמת השרון. תוספת בנייה על הגג ושיפוץ כללי בתקציב מינימלי. כ-125 מ"ר.

דירת שיכון ארוכה וצרה שהוותה אתגר תכנוני לא פשוט. שטח הדירה המקורי היה כ-100 מ"ר. על הגג נבנתה תוספת של כ-25 מ"ר, ו-75 מ"ר מרפסות.

על מנת לאפשר שימוש מקסימלי במרפסות הגג כגינת גג, החלטנו להעלות למעלה דווקא את המטבח ופינת האוכל. אנחנו מארחים הרבה ויושבים בעיקר בגג ברוב חודשי השנה. גרם המדרגות היה אתגר הנדסי לא פשוט. יציקת הבטון יושבת על שתי קורות קיימות, ותכנון מדוקדק איפשר ליצור גרם מדרגות אחד ללא פנייה החוסך שטח יקר בדירה. מעליו נתלה מושב עץ המייצר זולת רביצה משפחתית בקומה העליונה.

בחרנו להשאיר חלק מחומרי הבנייה במצבם הגולמי ולהקפיד בפרטי הבנייה והביצוע, על מנת לקבל מראה נקי עם דגש על החומרים ותבונת הכפיים של המבצעים. כך יצרנו עיצוב שאנו אוהבים ובו זמנית מתחנו את התקציב המצומצם שעמד לרשותנו לצורך השיפוץ 🙂

צילום: טטיאנה פאוטוב