מוסיפים צבע לחיים - חלק שני
אז שוטטתם ברשת, ראיתם המון רעיונות לשימוש בצבע וממש בא לכם להתחיל לעבוד ולהכניס צבע לחיים? מעולה, בואו נמשיך..
#1 בחירת גוונים
לצערי אין שום אפשרות לבחור גוונים רק בהתבסס על מניפות האונליין של חברות הצבעים, היות ויש שינויים גדולים בצבע בין מסך אחד לשני. אפשר להתרשם בצורה מדויקת יותר מהדוגמאות שבמניפות הפיזיות, אבל גם זה לא באמת יתן לנו התרשמות אמיתית למראה הצבע על הקיר או על רהיט, היות והדוגמאות מאוד מאוד קטנות. מה עושים?
יש כמה אפשרויות. ניתן לגשת לאחת מסניפי חברות הצבע (טמבור בבית טמבור מול קניון איילון בר"ג, נירלט בדיזיין סנטר בבני ברק, מאוד קרוב לבית טמבור 🙂 ) לראות דוגמאות גדולות יותר, ולהזמין דוגמאות צבע שתוכלו לקחת איתכם.
בכל מקרה, לפני שצובעים אני ממליצה תמיד לעשות דוגמת צבע על הקיר או על קרטון כלשהו, ולהתרשם מהגוון המדויק. לעיתים יש שינויים משמעותיים מהדוגמאות, וכדאי לבדוק בדיקה פיזית של ממש.
תקציר לממהרים:
כדאי לבחור גווים ממניפה פיזית ולא מהפיניפות שניתן למצוא אונליין, היות והגוונים שבמסך לרוב לא תואמים את המציאות.
ניתן להזמין דוגמאות פיזיות בסניפי הדגל של חברות הצבע
כדאי לבחור גווים ממניפה פיזית ולא מהפיניפות שניתן למצוא אונליין, היות והגוונים שבמסך לרוב לא תואמים את המציאות.
ניתן להזמין דוגמאות פיזיות בסניפי הדגל של חברות הצבע
איך לעבוד עם מניפות הצבעים?
קודם כל, אזהרה.. בכל מניפה יש למעלה מ1000 גוונים, אז מה. תהיו מפוקסים על מה שאתם אוהבים ותתעלמו מכל השפע מסביב, הוא עלול לבלבל. לפעמים יש דבר כזה כמו יותר מדי. תתמקדו בגוונים שאתם אוהבים.
הדרך הקלה ללכת על בטוח היא לבחור גוונים שונים מאותו הדף, כך אתם יכולים להיות בטוחים שהם יתאימו זה לזה ויעבדו בהרמוניה יחד.
דרך נוספת היא לבחור גוונים שונים שנמצאים באותה "קומה" בדפים, גם כאן יש סיכוי טוב שהם ישתלבו יפה.
אם אתם רוצים לבחור גוונים שונים שיעבדו יחד, בלי לעבור קורס על תורת הצבע, בחרו תמונה או טקסטיל שאתם אוהבים והשתמשו בו כהשראה לבחירת הצבעוניות שלכם.
#2 החליטו מה לצבוע
כמובן שאפשר להוסיף צבע גם בלי לצבוע, על ידי שימוש באביזרים, בדים וכו', אבל בפוסט הזה אני רוצה להתמקד בצביעה שאתם יכולים לעשות ממש בקלות בעצמכם, ובעלויות נמוכות ביותר.
אז איך תחליטו מה ואיך לצבוע? יש כמה אפשרויות. ניתן לצבוע קירות או חלקי קירות, באחד מאלפי הגוונים הקיימים בשוק, או לבחור אחד מהמוצרם של חברות הצבעים המייצרים אפקט חומרי כלשהו כמו קטיפה, זמש, בטון וכו'. אם אתם לא מנוסים בצביעת אפקטים ורוצים חיים קלים, אני ממליצה להסתפק בבחירת גוונים מענינים של צבע רגיל. לכל חברה יש מוצר מתאים לצביעת קירות, ויש אפשרות לקבלו במידות ברק שונות. אם הקירות שלכם לא מאוד ישרים וחלקים אני ממליצה על גימור מט, שבולע את החיספוס והפגמים.
לצביעת רהיטים וחפצים יש צבעים יעודיים לפי החומר מהם הם עשויים, תוכלו למצוא את ההנחיות המתאימות באתרי חברות הצבע, והכי פשוט להתיעץ עם המוכר בחנות חומרי הבנין ממנה אתם רוכשים את הצבע. אתם מוזמנים גם לפנות אלי ואשמח לייעץ לכם איזה צבע יהיה המתאים ביותר לצרכים שלכם.
את האפקט הצבעוני השלם ביותר תוכלו ליצור על ידי בחירה של סקלת גוונים תואמים לטעמכם, שתשלבו בחלל במקומות שונים, על הקירות, בריהוט ובאביזרים
#3 מה זה חוק 60/30/10 ולמה לא תמיד כדאי להשתמש בו…
חוק 60/30/10 מציע חלוקה צבעונית של החלל לפי 60% גוון ראשי 30% גוון מישני ו-10% נגיעות צבע להשלמת המראה, כמו שניתן לראות בתמונה למטה.
לטעמי אין צורך להצמד דווקא לאחוזים הללו, ומומלץ ורצוי להיות גמישים, כי שימוש אדוק בחוק ה0/30/10 יכול ליצור לעיתים עיצוב קצת נוקשה וחסר מעוף, אז תרגישו חופשי לשחק עם הגוונים והכמויות לפי טעמכם, ותזכרו שלא מדובר במדע מדויק..
בדרך כלל יש לנו בחלל עוד כמה צבעים או חומרים בעלי נוכחות, אל תשכחו לקחת אותם בחשבון בתכנון צבעוניות החלל! על הצבעוניות שאתם בוחרים להשתלב עם גווני הריצוף והריהוט הקיים כדי שהכל יעבוד יחד בצורה הרמונית ונעימה לעין.
כמו שאפשר לראות בתמונה פה למטה, בדרך כלל יש יותר מ-3 גוונים דומיננטים בחלל.
אפשר למצוא ברשת המון שילובי צבעים על פי העקרון הזה, כמו לדוגמא בתמונה משמאל שנלקחה מכאן והוא בהחלט עוזר לבחירת צבעוניות הרמונית.
ואגב, גם שחור זה צבע!
נגיעות בשחור יוצרות אפקט משמעותי, גם ללא תוספת צבע אחר. אם רוצים לצבוע קיר, כדאי לקחת בחשבון צבע שחור (או כל גוון כהה אחר) יש צורך לצבוע בשלוש שכבות לפחות למראה אחיד, ואם תרצו לחזור בשלב כלשהו לצבעים בהירים תזדקקו שוב לכמה שכבות צבע.
ההמלצה שלי- לבחור גוון אפור כהה ולא ממש שחור למראה מעודן יותר, גוןן מומלץ הוא אפור פחם 1525A Nocturnes Owl של טמבור.
יש המון גוונים נהדרים, הכל תלוי בצבעוניות האהובה עליכם ובטעמכם, אז שתפו אותי, מה בחרתם? בפוסט הבא נמשיך עם סקירה של סוגי הצבע הקיימים, טיפים ת'כלס לביצוע הצביעה , וגילוי מטורף שישנה את כל היחס שלכם לעבודות צביעה..
שלכם
נעמה