טעויות גדולות שגורמות לחריגות בלוח הזמנים ובתקציב - חלק 1.
תכנון תוך כדי הביצוע
אנחנו חיים במצב תמידי של לחץ זמן, תמיד בריצה להספיק, הזמן תמיד קצר והמלאכה תמיד מרובה..
זה מפתיע אותי כל פעם מחדש, שאנשים יכולים להתלבט חודשים האם ואיך לשפץ, אבל פתאום כשמתקבלת ההחלטה הכל נהיה דחוף ובהול ואין זמן להשקיע בתהליך התכנון.
זו ה-טעות הראשונה והגדולה ביותר בשיפוצים, זו שאם תמנעו ממנו תחסכו לעצמכם הרבה כאבי ראש ובזבוז כסף זמן והרבה אנרגיה..
"הזמנו את האריחים בלי לקחת בחשבון את הצורה המיוחדת שלהם, וגילינו בדקה ה-90 שהיינו צריכים להזמין יותר. נאלצנו לבחור אריח יקר יותר שהיה במלאי על מנת לא לעכב את העבודה."
את השיפוץ מתחילים אך ורק עם סט תכניות עבודה מסודר, כשהכל ידוע וסגור מראש. נכון, בשיפוצים יש לפעמים "הפתעות" הדורשות פתרונות יצירתיים במהלך העבודה, אבל העבודה מתנהלת בצורה חלקה ואיכותית כשכל החלטות הגדולות מתקבלות מראש.
מה למשל?
🔹1
לסגור את תכנון המטבח וארונות חדרי הרחצה על מנת לא למצוא את עצמכם מחכים לייצור ולאספקה שלוקחים זמן.
כמובן שכל ההכנות הדרושות לפני ההתקנה כמו אינסטלציה חשמל וגז, הנמכות גבס וכדומה, צריכות להיות מוכנות לפני ההתקנה.
🔹2
להחליט איזה מערכות אנחנו מתכננים ולבצע מראש את כל ההכנות הנחוצות, תוך תאום בין בעלי המקצוע השונים.
(מיזוג, חימום תת רצפתי, אזעקות ובטיחות, מצלמות, שואב מרכזי- מה שתרצו, כל עוד תחליטו על כך לפני התחלת העבודות ותוודאו שכל המידע הנחוץ קיים בתכניות ומסונכרן עם שאר המערכות בבית)
טיפ:
הוועצו ביועצים הרלוונטים למערכות המבוקשות והטמיעו את הנחיותיהם בתכניות שלכם.
הכנת חשמל וניקוז למזגן עילי צילום: אדר' נעמה עילם
לפני ביצוע יציקת רצפת בטון אדריכלי, פרישת הצנרת כבר מוכנה בהתאם לתכניות צילום: אדר' נעמה עילם
🔹3
לתת לקבלן תכנית חשמל מפורטת שהוכנה בתשומת לב, והכוללת גם את מיקומי התאורה, ולא למצוא את עצמכם תוך כדי העבודה מזיזים או מוסיפים נקודות בשטח.
מצב של קבלת החלטות תכנוניות ועיצוביות תוך כדי העבודה הוא מצב מאוד לא רצוי, שהרבה פעמים גורר עלויות בלתי מתוכננות, עיכובים בביצוע ומתח נפשי מיותר, מצב שהרבה יותר קל להמנע ממנו מראש בתכנון נכון מאשר לפתור אותו תוך כדי שהפועלים עובדים והקבלן לוחץ לקבל תשובות, אז קחו בחשבון שלשיפוץ יסודי של בית כדאי להקצות כשלושה חודשי תכנון לפני שמתחילים בביצוע.
אלמנט מרחבי הכולל קמין, טלויזיה, מיזוג, מערכת סאונד ואיחסון. התכנון לקח בחשבון את המערכות השונות והסינכרון ביניהן. צילום: אביב קורט
כשפנו אלי אנשים במצוקה באמצע הבלגן של השיפוץ שהסתבך להם ( "חשבנו שזה ייקח חודש ואנחנו כבר חודשיים ולא רואים את הסוף.." נכנסנו לבור בלי תחתית, יש לנו המון הוצאות שלא לקחנו בחשבון..") הבנתי שזה כל כך לא כיף, וכל כך מתסכל, לעסוק בכיבוי שריפות, שהחלטתי שאני פשוט לא עושה את זה יותר.
במקום זאת התחלתי (לפני שהקורונה שיבשה לכולנו את כל התכניות..) בסדרת הרצאות למשפצים ובונים, בה אני מסבירה את תהליך העבודה, כדי לעזור לאנשים להמנע ממצב בו הם עומדים באמצע העבודה עם יותר שאלות מתשובות, ומצטערים על הרגע בו נכנסו לפרויקט הזה (אם זה מענין אתכם שילחו לי הודעה ואחזור אליכם עם פרטים על ההרצאות הקרובות, או שתעקבו אחרי העדכונים בדפי הפייסבוק והאינסטגרם שלי, שהלינקים אליהם מופיעים פה למטה 👇 ).
שיפוץ יכול להיות חוויה יצירתית ומהנה, וצריך לזכור שהוא רק אמצעי בדרך אל המטרה שלנו, בית שנותר במיוחד עבורנו, מתאים לנו ולטעם שלנו, בית שאנחנו אוהבים להיות בו, לחזור אליו בסוף היום ולארח בו את אהובינו. קחו את הזמן הנחוץ לתכנון, ותהנו מבית שתוכנן ושופץ בצורה מקצועית וישמח אתכם עוד שנים רבות בעתיד.
נהנתם מהמאמר? שתפו אותו עם חבר..
אני לא כותבת הרבה, אבל כשאני כבר כותבת זה..
בדרך כלל אחד המאמרים הכי מקיפים ופרקטיים על עיצוב פנים, שיפוצים ויצירה ישראלית. רוצה שאעדכן אותך על המאמר הבא שיוצא? אשמח לצרף אותך לקהילה שלי.
אהבת את המאמר? הנה עוד כמה מומלצים:
איך ליצור ולעצב משרד בייתי מעורר השראה
הדרכת וידאו- איך ליצור ולעצב משרד ביתי מעורר השראה רעיונות
הצבע הנכון לבית שלכם
הצבע הנכון לבית שלכם הקודם הבא פעמיים בשנה, לפני ראש
איך לעצב חדר אמבטיה מפנק?
איך לעצב חדר אמבטיה מפנק? הידעתם? מחקרים מראים שחדר