מסקיצה לרהיט- אז איך זה עובד?
איך מתכננים נגרות כשהבית עדיין בשלבי בניה מוקדמים?
הרבה פעמים זה השלב בו תכנון הנגרות צריך להתפתח מתכנון ראשוני עקרוני, ארון קיר, פינת עבודה, לתכנון מפורט. אני אוהבת לקיים פגישות בשטח ולקבל החלטות סופיות בזמן שעומדים ממש פיזית באתר, זה מאפשר לנו לעשות סיעור מוחות יעיל, לבחון שוב את התכניות רגע לפני הביצוע, ולעשות שינויים בהתאם. בתמונות המצורפות בית בצלפון בתכנון האדריכל אליאב זכרוביץ. אני הצטרפתי בשלב הגמרים ועיצוב הפנים. הלקוחות ביקשו ממני להגדיל את ארון הקיר שתוכנן במקור, ולהעביר אותו מקום.
במסגרת השינויים במערך הנגרות התבקשתי לתכנן מחדש את הנגרות בנישות שיועדו לארונות גבוהים, ובמקומם לתכנן פינת איפור ופינת קריאה עם מדף ספרים קטן. בחרתי לחבר את שתי הפינות הללו לדלפק אחד רציף, ולשמור על הקווים הנקיים של החלל. קיימנו דיון בסקיצות מהירות שהכנתי על בסיס תמונות שצילמתי באתר, ובחרנו כיוון עיצובי אותו המשכתי לפתח.
בשלבים האלה אני משתפת את הלקוחות במחשבות וברעיונות שלי, והדיון מתנהל בליווי סקיצות שאני עושה להמחשה. הסקיצה הידנית היא רישום מהיר, כלי עבודה חשוב בתהליך, והיא מאפשרת זרימה יצירתית מיידית של רעיונות ודיון פורה וממוקד. זהו לב ליבו של התהליך היצירתי של התכנון והעיצוב.
את הסקיצות הנבחרות אני מעבירה לשפה הטכנית של השרטוט המפורט אותו אני מעבירה לבעלי המקצוע השונים.
בינתיים, עד שאצלם את הבית צילומים מקצועיים, נאלץ להסתפק בתמונות אלו שצולמו ביום התקנת הנגרות באתר. הנישה שתוכננה בארון מוכיחה את עצמה ואפשרת את המבט מדלת הכניסה אל עבר הנוף, כפי שרצינו. עץ האלון במדפים מתכתב עם האלון שבנישות והעיצוב שומר על קווים נקיים ואלגנטים.