שלושה כללים לתכנון מטבח איכותי

טיפים לתכנון עיצוב ושיפוץ

שלושת כללי היסוד לתכנון מטבח איכותי

Naama Eilam Architecture & Design

בבית הישראלי הממוצע, המטבח הוא לב הבית. לא משנה מאיזו עדה אנחנו, כמעט לכל אחד מאתנו זיכרונות מסבתא המבשלת במטבח ומגניבה לנו טעימות ופינוקים..
בהתאם, המטבח הוא אחד ממוקדי התכנון בבית, ומטבח טוב דורש השקעה גדולה לא רק של כסף אלא גם של זמן ומחשבה.

הפעם רציתי לשתף אתכם בכמה טיפים לתכנון המטבח, שיבטיחו שההשקעה הגדולה תענה ב-ד-י-ו-ק על הצרכים והרצונות שלכם.
את הפוסט הזה אקדיש לתכנון הפונקציונלי של המטבח ואת הנושא העיצובי אשאיר לפעם הבאה.
בתכנון מטבח ישנם גורמים רבים שיש לקחת בחשבון, ואדריכלית טובה תקדיש זמן לתחקר אתכם בכל הקשור להרגלים ולדרישות שלכם מהמטבח (כמה מבשלים? כמה משתמשים? הרגלי בישול, קנייה ואחסון? מנהגי הכשרות?) 
כדי לעשות קצת סדר בדברים, נתמקד בשלושה עקרונות בסיסיים לתכנון המטבח.

עקרונות בסיסיים לתכנון מטבח פרקטי נוח ויעיל
 מטבח טיפוסי הוא תחנת עבודה לכל דבר, וככזה עליו להיות מתוכנן בקפדנות וביעילות.   המטרה היא ליצור מטבח בעל זרימת עבודה נוחה ויעילה, שימנע בזבוז זמן ואנרגיה בעבודה.
בסקירה זו אעבור בתמציתיות על העקרונות הבסיסיים בתכנון מטבח:
משולש הזהב:
זהו מונח היסטורי המתייחס למשולש העבודה במטבח, שקדקודיו הם המשולש הם הכיור (במרכז!) המקרר ואזור הבישול.  היום, עם הכנסת איי עבודה להרבה מטבחים, והפרדת הכיריים מתנור האפייה שהוא לרוב מובנה בארון, הפך המשולש למגוון צורות גאומטריות, אבל העיקרון הוא אותו העיקרון- יש לשמור על מרחק מינימלי בין הכיור לכיריים, למקרר או לתנור על מנת לאפשר משטחי עבודה ברוחב 80 ס"מ לפחות משני צדדיו. מצד שני, חשוב  לא להרחיק אותם יותר מדי ובכך לייצר הליכה מעייפת במהלך הבישול. 
חלוקה לאזורים:
את המטבח נחלק לאזורי פעילות שונים: 
אחסון מזון / אחסון כלים / ניקיון / הכנות / בישול ואפייה. אזורים אלה מחולקים על פי סדר העבודה במטבח, ואם תקפידו על תכנון המטבח בהתאם תבטיחו לעצמכם מטבח נוח מסודר ומאורגן, עם זרימת תנועה יעילה וארגונומית. (במטבח המתוכנן על פי עקרונות אלה תחסכו כ-20% הליכה בזמן העבודה)
בטיחות:
על מנת לשמור על הבטיחות בזמן העבודה במטבח יש להקפיד לתכנן אותו כך שהתנועה הראשית (מעבר במטבח, יציאה החוצה, גישה מהסלון למקרר וכו') לא תחצה את משולש הזהב במטבח, הוא האזור בו אתם עובדים. לא הייתם רוצים שהילדים ירוצו לידכם בדיוק כשאתם מוציאים תבנית חמה מהתנור, נכון? ובאותו ענין: הקפידו לתכנן בסמוך לתנור משטח עבודה  עליו תוכלו להניח תבניות רותחות שיצאו ממנו. אל תוותרו על זה, מספיק אנשים כבר עשו את הטעות הזו לפניכם.

יש לך שאלות נוספות? אני מזמינה אותך לקבוע איתי פגישת ייעוץ פה בקישור הזה.

בהצלחה!

אהבתם את המאמר? הרשמו לרשימת הדיוור ותקבלו עוד כאלה

נהנתם מהמאמר הזה? שתפו אותו עם חברים 🙂

אולי יעניין אותך גם

איך להתכונן לשיפוץ
מודל sight

מודל sight לעיצוב פונקציונלי הרמוני יפה ומדויק. אחרי הפוסטים הקודמים

דילוג לתוכן
Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/naamaeilam/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home/naamaeilam/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/naamaeila...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/naamaeilam/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34