מעץ נטוש ליצירת אמנות
שיחה עם היוצר שי פרי
צולם בסטודיו של שי בפרדס חנה
לפני מספר שבועות, כשהגעתי לסטודיו של שי פרי עם לקוחה על מנת לרכוש עבודה. לאחר שסיימנו להתלבט ולבחור, התיישבנו לשיחה קצרה, שהתארכה והפכה לשיחה מרגשת על אמנות, עיצוב, ייעוד שליחות ומה שביניהם.
שי פרי לא בטוח מה הוא עושה. אמנות? עיצוב? אולי סתם משחק?
כמו תמיד התחלנו בהתחלה.. בילדותו בילה שי זמן רב במפעל השייש של אביו, שם נהג לאסוף חתיכות שייש ואבן עזובות ולשחק איתן. כשגדל מעט הצטרף לצוות העובדים ולמד רבות מאביו על עבודה עם כלי עבודה מקצועיים, על חומרים שונים ועל ייצור תעשייתי. אחרי הצבא החליט ללכת ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל, מתוך מחשבה לחזור ולהמשיך את דרכו של אביו במפעל.
לאחר הלימודים עבר לתל אביב ועבד בסטודיו תכלת לשימור, שם ריתקה אותו החוויה של כניסה לאתרי בנייה סגורים ושל גילוי הסיפור הסודי של הבתים, על ידי חשיפת ציורי הקיר החבויים מתחת לשכבות צבע. כמו בימיו במפעל, גם כאן המשיך ללקט שאריות נטושות ופיסות חומרים זרוקים.
העבודה באזורי "מאחורי הקלעים" של הבניה מהדהדת גם בעבודת הגמר של לימודיו בבצלאל, שעסקה בחקר האסטטיקה של מקומות ביניים, שולי העיר, מצבים של בין לבין.
ובמילותיו..:
"יום אחד הבנתי שיש בשאריות האלו פוטנציאל. זה הזכיר לי את המשחק בשאריות מהמפעל של אבא. אובייקטים לא ברורים הופכים לקולאז'. זה לא התחיל במחשבה על מיחזור, אלא פשוט מאהבת החומר. אני מרגיש יש מקומות שזורקים זהב. יש סיפור בעצים, ואני חושף אותו וממסגר אותו.
שי אוסף עצים מאתרי בנייה, משאריות של נגריות וסתם מהרחוב. הוא משחק איתם, בדיוק כמו בילדותו במפעל, ויוצר מהם קומפוזיציות היוצרות משטחים.
הוא צובע כ-10% משטח העבודה, ורק בלבן או שחור, כדי לא לגנוב את ההצגה מהעצים, כך הוא יוצר הפרדה מוחלטת מהנראות של העץ ומסגור מטופל ועדין המדגיש את גסותו של העץ הגולמי.
"מרגשות אותי מאוד התגובות שאני מקבל לעבודות. למרות שקשה לי להתבטא במילים, חשוב לי לתקשר, וזו הדרך שלי לדבר אל העולם ולהביע את עצמי."
בעבודותיו שי מספר סיפור אישי ואוניברסלי, וזה מה שהופך אותן בעיניי לאמנות. יש בהן אמת בשכבות רבות שכולן עוברות יחד אל הצופה. ממשחק הילדים של ילדותו, ועד תשוקתו לחומר וצורה, שי יוצר שירה מרחבית, ומעביר את החומרים הנטושים גלגול מהגס והמחוספס אל העדין והמדויק וממשיך אולי את השושלת המכובדת של אמני "דלות החומר". אוסף שאריות נטושות וטווה קש לזהב כמיטב המסורת הישראלית.
סטודיו נוסף לעיצוב מוצר שעושה שימוש בשאריות עצים ועץ ממוחזר, אם כי בדרך שונה לחלוטין הוא סטודיו REMAKE woodwork, ואם בא לך להכיר את מוזמנת לדף הפייסבוק שלהם, כאן.
עוד עדכונים שוטפים על תערוכות מכירות וארועים תמצאי בדף הפייסבוק שלי, כאן.
ואם את מכירה יוצרים מוכשרים שבא לך להכיר לי אשמח מאוד, שילחי לי הודעה עם הפרטים פה למטה.
חג שמח ומלא יצירה והשראה
שלך, נעמה
מכירות מישהי שהפוסט הזה יכול לענין אותה? אל תשמרו אותו לעצמכם..
רוצות לקבל מייל כל פעם שאני מפרסמת פוסט חדש בבלוג?