10 טיפים לצבעוניות וחומריות
בשעה טובה, התחלתם לבנות!
השלד עוד מעט עומד לפני סיום, והקבלן רוצה לקבל מכם את הגוונים לקירות החוץ, לקירות הפנים, יש לסגור מטבח, מדרגות ועוד ועוד החלטות עיצוביות שזה הזמן לקבל.
קבלו 10 טיפים לבחירת צבעוניות וחומריות שיעזרו לכם לקבל החלטות בכיף, תוך ראיה כוללת של הבית והתוצאה הסופית.
- הכינו רשימה מפורטת ככל האפשר של חומרי הגמר שעליכם לבחור, טיח, צבע, ריצופים, חיפויים ועוד. אתם מוזמנים להוריד רשימה בסיסית מפורטת ולהתאימה לצרכיכם.
- שבו עם הקבלן והכינו יחד לוח זמנים, מתי עליכם להעביר לו את הבחירות שלכם. אתם ממש לא רוצים לעכב את העבודה, נכון?..
- צאו לסיבוב השראה ממוקד. אם יש בית שאתם אוהבים שימו לב לחומרי הגמר שלו ולגוונים שנבחרו. איספו לכם תמונות השראה בכל דרך שנוחה לכם (עוד על כך בפוסט נפרד) והכינו לכם לוח השראה (כן, עוד פוסט נפרד בנושא..)
- כשאתם בוחרים את סקלת הצבעים לבית, אני ממליצה לבחור חומר אחד או שניים שאתם אוהבים ולהתיחס אליו כאל אחד הצבעים שנבחרו. אם אתם אוהבים עץ כדאי לבחור סוג מסוים שבו יעשה שימוש בכל הבית, זה יתן מראה נקי ופחות עמוס ו"מבולגן". הטיפ הזה מתיחס לשימוש בעץ כחומר, למשל בפרקט, בנגרות אישית, במשטחי עבודה וכו', אם יש לכם רהיטים שאתם אוהבים אין חשיבות לשמירה על אחידות בסוגי העץ, פשוט תראו אם זה נראה טוב יחד!
- אני ממליצה לחלק את הרשימה לאשכולות של החלטות שצריך לקבל יחד. למשל: את גוון השליכט הצבעוני לקירות החוץ, את גוון האלומיניום, ספי החלונות וצבע דלת הכניסה יש לראות יחד בחשיבה כוללת, וכן את שאר האלמנטים בחוץ כמו גג רעפים, פרגולות מעקות ועוד.
- כשאתם בוחרים גוון בסיס לקירות הבית, קחו בחשבון שבמשך הזמן הגוונים מתכהים מעט. יש אלמנטים נוספים שצריך לקחת בחשבון כאשר אנחנו בוחרים את הצבעים- למשל צבע דלתות הפנים, פנלים לריצוף ועוד. כדאי לקחת דוגמאות ולראות איך הכל משתלב יחד.
- לתכנון המטבח יש להתיחס כאל פרויקט בפני עצמו, ויש לפנות לכך זמן ואנרגיה. לפני הכל כדאי להכין רשימת צרכים למטבח, שתשמש כנקודת מוצא לתכנון. במשך השנים למדתי שלכל אחד ואחת יש דרך עבודה משלו במטבח, וכדאי מאוד להתאים אותו לאנשים המבשלים בו. למשל- ישנם אלה שאוהבים לעבוד בעמידה בקרבת הכיור, ולעומתם יש אנשים שמכינים לעצמם את כל הכלים והמצרכים ומעדיפים דווקא לשבת ליד השולחן בזמן ביצוע חלק מהעבודה. תכנון נכון יקח בחשבון את ההעדפות האישיות.
- כשבוחרים את עיצוב המטבח, הסגנון, החזיתות, הצבעים המשטח וכו', זכרו לקחת צעד אחורה ולראות את המטבח בהקשר הרחב יותר. היום רוב המטבחים פתוחים לחלל המגורים והמטבח צריך "לדבר" באותה שפה עיצובית עם שאר הבית.
- ריצוף הוא אחד הדברים החשובים והמשפיעים ביותר על מראה החלל, אבל זה לא בהכרח אומר שצריך להשקיע בריצוף יקר במיוחד על מנת לקבל תוצאה איכותית. תכנון נכון יכול לתת תוצאות מצוינות גם עם ריצוף במחיר נוח. קודם כל יש להחליט על סוג הריצוף. הבחירה הנפוצה היום בארץ היא בריצוף גרניט פורצלן שהוא הריצוף העמיד והנוח ביותר לתחזוקה (לא דורש תחזוקה כלל..) ישנן כמובן אפשרויות נוספות כמו פרקט תלת שכבתי, פרקט למינציה, יציקת בטון, ריצוף אבן ועוד ועוד. לכל חומר ריצוף היתרונות והחסרונות שלו ויש ללמוד היטב את הנושא לפני שמקבלים החלטה, כי לבחירת הריצוף תהיה השפעה דרמתית על אופי הבית. טיפים נוספים בנושא בחירת ריצוף ניתן למצוא כאן.
- לסיום- זכרו שאתם בונים את הבית בשבילכם. אין נכון ולא נכון בכל הנוגע לבחירות האישיות שלכם! אז צאו לדרך ושיהיה המון בהצלחה!
אשמח לשמוע האם הטיפים שלי עזרו לכם, ואילו עוד טיפים הייתם שמחים לקבל.